تعمیر پنکه برقی

** یاراسرویس در پایان این صفحه( تعمیر پنکه ) برای شما هدیه ای ویژه در نظر دارد **
تعمیر پنکه برقی یاراسرویس
تعمیر پنکه برقی یک کار تخصصی و کاملا جدی و دقیق است، پس لطفا بعد از بروز هرگونه مشکل و اختلال در عملکرد پنکه برقی بصورت ناشیانه دست به باز کردن قطعات دستگاه ننمایید ، یاراسرویس اینجاست تا به شما کاربران عزیز ابتدا آموزش نحوه استفاده صحیح را به منظور جلوگیری از تعمیر بدهد و سپس در صورت لزوم دستگاه دچار ایراد شما را در سریع ترین زمان ممکن و با بهره گیری از مجرب ترین متخصصین و به روزترین دستگاه ها تعمیر نماید .
تعمیر پنکه یک فرایند تخصصی است پس در این صفحه بیشتر سعی خواهیم داشت به شما اطلاعاتی راجع به ایرادات احتمالی دستگاه بدهیم و به شما توصیه نمی کنیم در خانه شخصا دست به تعمیر دستگاه بزنید ؛ حتی یاراسرویس با تجربه نیم قرنی خود، به شما کاربران عزیز اکیدا توصیه می نماید به تکنسین های در خانه هم اجازه باز کردن دستگاه را ندهید ، این کار نیازمند ابزارآلات حرفه ای و خاص می باشد و اصلا حرفه ای و قابل اطمینان نیست که در خانه دست به تعمیر بزنید چه شما و چه سایر تکنسین ها ، البته ممکن است تعمیر در خانه برای شما بسیار راحت تر باشد اما یاراسرویس برای سهولت شما عزیزان اقدام به راه اندازی شبکه حرفه ای حمل و نقل کرده و می توانید با تماس با شماره ۲۲۷۴۲۳۴۰ با پیش شماره ۰۲۱ درخواست خود را ثبت نمایید تا در سریعترین زمان ممکن همکاران ما در محل شما حاضر شوند و پنکه برقی را از شما دریافت کنند و سپس اقدام به تعمیر پنکه برقی شما نماییم
یارا سرویس مرجع تخصصی تعمیرات پنکه برقی
یاراسرویس از مجرب ترین تکنسین ها و به روزترین ابزارآلات و تکنولوژی های روز جهان بهره می برد ، یاراسرویس صرفا از بهترین قطعات و لوازم یدکی برای پنکه برقی استفاده مینماید . این تیم حرفه ای هم اکنون آماده خدمت رسانی به منظور تعمیر پنکه برقی شما عزیزان می باشد . برای ثبت درخواست در یاراسرویس می توانید با شماره تماس ۲۲۷۴۲۳۴۰ و پیش شماره ۰۲۱ تماس بگیرید یا از قسمت ثبت درخواست اقدام نمایید
تعمیر پنکه برقی در یاراسرویس
یاراسرویس مرجع تخصصی تعمیرات لوازم خانگی و متخصص در زمینه تعمیر پنکه برقی در انواع و اقسام آن پیشنهاد می نماید قبل اقدام به تعمیر دستگاه مطالبی که در ذیل آورده ایم را مطالعه نمایید ، تا بتوانید بهترین مرجع را برای تعمیرات پنکه برقی خود انتخاب نمایید .
در ضمن در پایین همین مطلب نکاتی بسیار مهم ، مفید و کاربردی در زمینه نگهداری و استفاده صحیح از پنکه برقی آورده شده است که می توانید همینجا مطالعه نمایید ؛ اما اگر صرفا به دنبال مقالات مفید و کاربردی این چنینی هستید می توانید به بانک مقالات آموزشی یاراسرویس هم مراجعه نمایید ، پنکه برقی و نگهداری آن امری کاملا دقیق و حرفه ای است که باید مطالب را با دقت مطالعه نمایید .
با صبر و حوصله به خواندن ادامه دهید تا با آموزش تعمیرات انواع پنکه برقی ، عیب یابی ، نگهداری و نمایندگی تعمیرات برندهای مختلف یاراسرویس و همچنین سوالاتی که برای مشتریان در ارتباط با پنکه برقی پیش می آید آشنا شوید.

کاربرد انواع پنکه های برقی
پنکه برقی از جمله وسایل سرمایشی است که در اکثر منازل و محل کار و اداره جات و مغازه ها و خوابگاه ها و … مورد استفاده قرار می گیرد مخصوصا در زمانی که امکان استفاده از کولر وجود ندارد و یا در مکان های کوچکی مثل مغازه ها ، استفاده از این وسیله سرمایشی بسیار به صرفه و کاربردی است . امروزه این دستگاه در انواع مختلف پنکه خانگی ( که دارای سه مدل : دیواری و ایستاده است که بیشتر در مدارس و اداره جات و منازل مورد استفاده قرارمی گیرد ) و پنکه صنعتی ( دارای سرعت و قدرت بیشتری هستند که بیشتر در کارخانجات و کارگاه های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند ) و با کارآیی های بسیار متنوع تولید و به بازار مصرف ارائه می شود .

روش استفاده صحیح از پنکه برقی
برای استفاده صحیح ازپنکه های برقی ما به ذکر ۱۰ نکته کلیدی در این مقاله می پردازیم و تیم یاراسرویس امیدوار است با به کارگیری این ۱۰ نکته طلایی و استفاده صحیح از پنکه برقی بتوانید عمر مفید دستگاه خود را افزایش بدهید تا کمترین هزینه های نگهداری ، برق و همچنین تعمیر یا جایگزینی را بپردازید .
یاراسرویس به شما پیشنهاد می نماید این ۱۰ نکته استفاده صحیح از پنکه برقی را مو به مو انجام دهید ، ماحصل تجربه نیم قرنی تیم ما در حوزه استفاده صحیح از پنکه برقی این ۱۰ نکته کلیدی شده است که در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهیم .
- قبل از به کارگیری دستگاه ، دفترچه راهنمای آن را به طور کامل مطالعه نمایید . در اکثر پنکه های برقی ، روشن بودن بیش از اندازه این وسیله برقی در هر مرحله کاری ممنوع شده و باعث داغ شدن موتور دستگاه میشود و باعث آسیب دیدن پنکه خواهد شد .
- به محض تغییر صدای دستگاه ، از ادامه کار خودداری و به شناسایی و رفع عیب که ممکن است ناشی از موتور یا قطعات دیگر آن باشد بپردازید هرچند که پنکه ،هر چقدر قدرت بیشتری داشته باشد صدای بلند تری دارد .
- در صورت زخمی بودن سیم رابط پنکه برقی ، سریع آن را تعویض نمایید .
- تا حد ممکن سیع کنید که به دستگاه ضربه وارد نشود تا در عملکرد این وسیله برقی اختلال ایجاد نشود .
- قبل از زدن دوشاخه به پریز ، از سلامت پریز مطلع شوید تا دچار سوختن موتور دستگاه نشوید .
- برای تمیز کردن این وسیله سرمایشی از پارچه مرطوب استفاده نمایید .
- همواره دستگاه را دور از دسترس اطفال قرار دهید .
- به فرزندان خود آگاهی دهید که به پره های پنکه در هنگام روشن بودن دستگاه به هیچ عنوان دست نزنند و تا حد امکان به آن نزدیک نشوند .
- هرگز سیم پنکه برقی را به هنگام استفاده بر روی سطحی داغ قرار ندهید .
- سعی کنید به صفحه کلید و تایمر پنکه را دور از دسترس کودکان قرار دهید و تا مانع اختلال در عملکرد آن شود .

تعمیر پنکه برقی یارا سرویس
کاربران محترم در صورت نیاز به خدمات یاراسرویس به ویژه تعمیر پنکه برقی ، می توانید با شماره تماس ۲۲۷۴۲۳۴۰ با پیش شماره ۰۲۱ تماس بگیرد تا در اسرع وقت همکاران ما در بخش شبکه حمل و نقل دستگاه را از شما تحویل بگیرند و پس از تعمیر تخصصی پنکه برقی دستگاه را به شما تحویل دهند
برندهایی که یاراسرویس تعمیر پنکه برقی آن ها را می پذیرد
تعمیر پنکه برقی پارس خزر ( ParsKhazar )
تعمیر پنکه برقی باسئوس ( baseus )
و بسیاری دیگر از برندهای تولید کننده پنکه برقی در یاراسرویس قابل تعمیر هستند…!
چرا و چگونه با یاراسرویس همراه باشیم ؟
چگونه از خدمات یاراسرویس بهره مند شوید ؟!
استفاده از خدمات یاراسرویس بخصوص تعمیر پنکه برقی به دو صورت کلی است :
- در حالت اول شما مخاطبان عزیز می توانید با مراجعه حضوری به مرکز تعمیر اقدام به تحویل دستگاه و دریافت رسید تحویل نمایید ، در فردا آن روز شرکت دستگاه را بررسی نموده و زمان تحویل به همراه هزینه تعمیر دستگاه را به شما اعلام میدارد در صورت پذیرش طی زمان اعلام شده ، دستگاه تعمیر می شود و شما می توانید به مرکز بازگردید و پنکه برقی خود را تحویل بگیرید .
- در حالت دوم شما مخاطبان عزیز می توانید با شماره گیری شماره ۲۲۷۴۲۳۴۰ همراه با پیش شماره ۰۲۱ تماس گرفته و درخواست سرویس تحویل دستگاه بدهید ، طی مدت زمان نهایتا ۲۴ ساعت سرویس یاراسرویس به محل شما اعزام می گردد و پس از تحویل رسید به شما دستگاه را به مرکز تعمیر می آورد ، در فردا آن روز دستگاه عیب یابی می شود ، هزینه تعمیر پنکه برقی و مدت زمان تعمیر پنکه برقی خدمت شما اعلام می گردد ، پس از تایید مشتری مراحل تعمیر آغاز شده و پس از پایان ، دستگاه از طریق سرویس ویژه یاراسرویس برای شما ارسال می گردد .
چرا از خدمات یاراسرویس بهره مند شوید ؟!
تعمیر لوازم خانگی بخصوص پنکه برقی یک کار تخصصی است و تامین شرایط زیر امری کلیدی است :
- استفاده از تکنسین های مجرب و دوره دیده امری حیاتی در تعمیر پنکه برقی است ، اما نکته کلیدی دیگر با تجربه بودن تکنسین ها می باشد ، یاراسرویس با ۵۰ سال سابقه کاری و استفاده از تکنسین های مجرب و باتجربه ، این اطمینان خاطر را به شما کاربران خواهد داد
- مرکز تعمیر مجهز یاراسرویس با راه اندازی مرکز حرفه ای و تخصصی تعمیر لوازم خانگی و بخصوص تعمیر پنکه برقی امکان عیب یابی و تعمیر حرفه ای لوازم خانگی را داراست ، این مرکز از پیشرفته ترین تجهیزات بهره می جوید .
- گارانتی ۶ ماهه خدمات یاراسرویس بزرگترین تضمین برای کیفیت خدمات ارائه شده می باشد . با اطمینان نسبت به خدمات ما ۶ ماه خدمات خود را گارانتی بی چون و چرا می نماییم .
- سرعت و دقت در یاراسرویس اولویت دقت در انجام پروسه می باشد اما هرگز سرعت را فدای آن نکرده و نخواهیم کرد و خدمات ما در سریعترین زمان ممکن و در نهایت دقت به مخاطبان ارائه می گردد .
- یاراسرویس علاوه بر تعهدات قانونی خود ، به تمامی مخاطبان نیز تعهد اخلاقی دارد و حس امانت داری در تک تک کارکنان از تحویل گیرنده درب منزل تا پرسنل و تعمیرکاران را تضمین می نماید .

ایرادات و عیوب رایج پنکه برقی
در اینجا در نظر چندی از رایج ترین و متداول ترین ایرادات و اشکالاتی که ممکن است برای دستگاه پنکه برقی شما پیش آمده باشد یا پیش بیاید را مطرح نماییم ؛ این ایرادات از طریق بخش تعمیر پنکه برقی یاراسرویس جمع آوری شده و بیشتر مشتریان هنگام مراجعه به دفتر ما دستگاه خود را دچار این مشکلات می دانند ؛ یارا سرویس در بخش تعمیر پنکه برقی خود از پیشرفته ترین تجهیزات و ماهرترین تکنسین ها بهره می برد و در مورد تک تک مطالب درج شده در این بخش از نظر کارشناسانه آنان بهره جسته است ؛ تیم دیجیتال مارکتینگ یارا سرویس امیدوار است با مطالعه این مطالب در جهت رفع نیاز دقیق تر و سریع تر این مطالب مفید فایده قرار گیرد .
مطالب درج شده در ذیل اصلا جنبه آموزش تعمیرات ندارد و یاراسرویس پیشنهاد می نماید که تعمیر دستگاه پنکه برقی خود را صرفا به دست متخصصان این حوزه بسپارید و در تعمیرگاه مجهز و مجاز انجام دهید ؛ از این رو هیچ گونه مسئولیت در قبال اشتباهات احتمالی کاربران نمی پذیرد و اکیدا پیشنهاد می کند از بازکردن دستگاه جدا خودداری فرمایید و درصورت وجود مشکل هایی که در ذیل به آن ها اشاره داریم با شماره تماس ۰۲۱۲۲۷۴۲۳۴۰ تماس بگیرید و درخواست سرویس حمل و نقل بفرمایید تا دستگاه شما به مرکز آورده شود و پس از تعمیر مجددا به شما عزیزان تحویل داده شود .
نکته : هرگز حتی دست به عیب یابی دستگاه پنکه برقی خود نزنید و این کار را به متخصص این امر بسپارید ، همین عیب یابی ممکن است دستگاه را دچار مشکلات جدی نماید و حتی ممکن است باعث آسیب دیدگی شدید برای خود شما شود .
-
پنکه برقی روشن نمی شود
علت اول : پریز برق ندارد
روش رفع عیب : بهترین روش برای پی بردن به وجود برق در پریز استفاده از ولتمتر و یا قسمت ولتاژ آومتر است ؛ زیرا فازمتر ، تنها وجود فاز را در پریز مشخص می کند و در موارد متعددی دیده شده که مشکل پریز به سبب قطع نول بوده است . به هر حال اگر در پریز ولتاژ وجود ندارد ، آن را باز کنید و به رفع مشکل بپردازید . بهتر است تعمیر پریز را به تکنسین های برق کار بسپارید و از خطرات احتمالی جلوگیری نمایید ، اما اگر خود تصمیم به تعمیر دارید الزما برق منزل و مکان مورد نظر را قطع نمایید .
علت دوم : سیم رابط و یا دوشاخه معیوب شده اند
روش رفع عیب : دوشاخه را از برق جدا نموده ، و سیم های ورودی به پنکه را برای چند لحظه به یکدیگر متصل نمایید . در صورت سالم بودن آن ها ، باید به هنگام تماس رابط های اهم متر با دوشاخه عقربه منحرف شود . در غیر این صورت یا دوشاخه خراب است و یا سیم رابط در نقطه ای قطع شده است . اگر دو شاخه قابل تفکبک است ، آن را باز کنید در غیر اینصورت دو شاخه و سیم را تعویض نمایید .
در اینگونه موارد بهتر است دوشاخه جدید تهیه و به سیم رابط وصل شود تا دستگاه به شرایط عادی بازگزدد . اگر در سیم رابط آثار لهیدگی وجود دارد ، بدون شک در آن نقطه قطع شدگی به وجود آمده ، بنابر این تعویض سیم رابط الزامی است ( از اتصال سیم در نقاطی که موجب وارد آمدن ضربه قطع شده اند جدا خودداری نمایید) .
علت سوم : کلید اصلی دستگاه خراب شده است
روش رفع عیب : ابتدا بدنه دستگاه را باز کنید و سپس صحت اتصالات را بررسی نمایید . در صورت برخورد با سیمی قطع و یا از محل اتصال خود خارج شده ، آن را مجددا در جای اصلش مستقر نمایید تا عیب دستگاه برطرف شود .
علت چهارم : سیم های اصلی مدار قطع شده اند
روش رفع عیب : ابتدا بدنه دستگاه را باز کنید و سپس صحت اتصالات را بررسی نمایید . در صورت برخورد با سیمی که قطع و یا از محل اتصال خود خارج شده ، آن را مجددا در جای اصلیش مستقر نمایید تا عیب دستگاه برطرف شود .
علت پنجم : اورلود خراب است
روش رفع عیب : بعضی از پنکه ها دارای اورلود هستند . اورلود در سر راه برق اصلی مدار و عموما نول تعبیه می شود . کنتاکت های این قطعه حفاظتی در حالت عادی به یکدیگر متصل بوده و نول با عبور از آن به موتور می رسد . اگر به دلیلی این اتصال در شرایط عادی قطع باشد ، از آن جا که مصرف کننده ( موتور ) نول نمی رسد ، روشن نخواهد شد .
برای تست اورلود ، سیم های متصله به آن را جدا کنید و با آومتر به بررسی بپردازید . در صورت سالم بودن اورلود ، باید عقربه منحرف شود . در غیر اینصورت باید اورلود را با نوع مشابه تعویض کنید . منظور از مشابه ، اورلودی است که دارای همان حروف و ارقام نوشته شده و بر روی اورلود قبلی باشد .
علت ششم : قسمتی از مدار موتور قطع است
روش رفع عیب : موتور بعضی از پنکه ها از نوع قطب چاکدار و یونیورسال است ؛ مدار این دو نوع موتور الکتریکی ، سری است . بنابراین قطع ارتباط هر قطعه با سایر اجزاء می تواند عملکرد موتور را به طور کامل متوقف نماید . دستگاه را از برق جدا نموده و به توسط آومتر به بررسی درستی اتصالات اجزاء موتور با یکدیگر بپردازید . قطعه معیوب را ترمیم نموده و اتصالاتی را که به هر دلیل قطع شده اند ، به جایگاه اصلی آنها بازگردانید تا مشکل موتور رفع شود.
علت هفتم : موتور سوخته است
روش رفع عیب : ابتدا باید نوع موتور شناسایی شود . سپس باید برای رفع عیب فرایندی نسبتا سخت و پیچیده ای را برای تعمیر طی نمایید و یا موتور را تعویض نمایید که این کار صرفا باید به دست متخصصین این کار انجام شود . یاراسرویس دارای بخش تخصصی تعمیر پنکه است که در این بخش انواع پنکه را بصورت تخصصی عیب یابی و تعمیر می نماید شما می توانید با تماس گرفتن با شماره ۲۲۷۴۲۳۴۰ درخواست سرویس حمل و نقل بنمایید و یا مراجعه حضوری نمایید .
-
پنکه برقی به محض روشن شدن دستگاه ، صدای هوم از موتور شنیده می شود ، اما موتور حرکت نمی کند
از آنجا که در پنکه ها از سه نوع موتور متفاوت استفاده می شود ، این عیب در هر نوع از آنها به صورت جداگانه بررسی می کنیم :
موتور نوع اول : موتور با قطب چاکدار
روش رفع عیب : در موتورهای با قطب چاکدار ، این عیب می تواند به واسطه نیم سوز بودن پیچک ها صورت گیرد ، از این رو بررسی ظاهر سیم پیچ ها و تست اتصال بدنه برای هر کدام از آنها الزامی است .
بررسی پیچک ها پس از بررسی حرکت روتور انجام می شود . چون ممکن است روتور در داخل یاتاقان ها گریپاژ شده باشد که اگر توسط اعمال برق به دستگاه فظار وارد شود ، قطعا پیچک ها آسیب خواهند دید که در این حالت علاوه بر تعویض یاتاقان ها ، تجدید سیم پیچی موتور نیز ضروری است .
موتور نوع دوم : موتور یونیورسال
روش رفع عیب : ابتدا توانایی حرکت آرمیچر درون یاتاقان ها را ببرسی کنید . اگر آرمیچر نمی چرخد و یا چرخش آن به سختی صورت می گیرد ، باید بوش ها را تعویض کنید . در مواردی به جای بوش از بلبرینگ استفاده شده ( جاروبرقی ) که به هنگام تهیه بلبرینگ جدید ، توجه به شماره های نوشته شده بر روی بلبرینگ قبلی ( معیوب ) ضروری است .
علاوه بر گریپاژ آرمیچر درون یاتاقان ها ، نیم سوز بودن آرمیچر و نیم سوز بودن بالشتک های قطب ، از جمله مواردی هستند که می توانند باعث ایجاد این عیب باشد .
موتور نوع سوم : موتور از نوع آسنکرون
روش رفع عیب : به طور مثال پنکه پارس خزر از جمله دستگاهایی است که در آن از موتور آسنکرون به کار رفته است . علاوه بر این ، جهت ایست سریع روتور پس از خاموش شدن دستگاه ، از ترمز مکانیکی استفاده شده که جدا نشدن لنت ها در زمان استارت موتور می تواند باعث ایجاد این عیب شود . قبل از هر عملی ، توانایی حرکت روتور پس از بسته شدن کلید را بررسی کنید زیرا با حرکت کلید در جهت وصل ، اهرم به لنت ها فشار آورده و آن ها را از محور جدا می سازد . در غیر این صورت روتور قادر به حرکت نخواهد بود .
علاوه بر مشکلی که می تواند توسط لنت ها به وجود آید ، نیم سوز شدن سیم پیچ اصلی و یا کمکی – قطع شدن ارتباط پیچک ها در سیم پیچ اصلی و یا کمکی و خرابی خازن از جمله مواردی هستند که روتور را با مشکل مطرح شده در این ایراد مواجه می سازند .
- پنکه برقی چند لحظه پس از روشن شدن ، دستگاه به صورت خودکار خاموش می شود و مجددا …
علت : اورلود موجب قطع مدار می شود
روش رفع عیب : این عیب تنها در وسایلی رخ می دهد که مجهز به اورلود هستند . اورلود به واسطه دو عامل تحریک شده و مدار را قطع می کند .
عامل اول افزایش جریان دریافتی موتور است که این امر یا به واسطه بروز عیب در یاتاقان ها صورت می گیرد ( که در واقع حرکت روتور را دشوار می کنند ) و یا از نیم سوز بودن موتور ناشی می شود . عامل دوم که سریع موجب تحریک اورلود می شود ، افزایش دمای داخلی موتور است که یا به واسطه نیم سوز بودن موتور دچار مشکل شده و در نتیجه دما افزایش می یابد .
قبل از هر عملی صحت اتصال پروانه خنک کننده به انتهای روتور را بررسی نمایید .
پس از این عمل ، اورلود را از جدا نموده و موتور را بدون اورلود راه اندازی و جریان آن را توسط آمپرمتر اندازه گیری کنید .
در صورت متعادل بودن جریان ، اشکال از اورلود است که باید با نوع مشابهش که در واقع دارای همان حروف و ارقام تعویض شود .
اما اگر جریان موتور بیش از جریان نامی است باید سیم پیچ ها را تجدید نمود و سیم پیچی سوخته را از موتور خارج ساخت تا عیب دستگاه برطرف شود .
- جرقه های شدیدی در زیر جاروبک های ( زغال ها ) موتور دیده می شود
از آنجا که کلکتور با سرعت بسیار زیاد در بین زغال ها می چرخد و در آن قسمت برق به صورت مداوم قطع و وصل می شود، وقوع جرقه الزامی است . اما جرقه در یک موتور سالم سبز یا آبی و با قدرت بسیار ناچیز رخ می دهد .
جرقه های یک موتور معیوب به رنگ قرمز و یا نارنجی و با شدت بسیار زیاد است که وقوع این امر می تواند به یکی از علل زیر باشد .
علت اول : جهت چرخش موتور اشتباه است
روش رفع عیب : برای رفع این ایراد و اصلاح جهت چرخش آرمیچر می بایست به مراکز معتبر تعمیر پنکه مراجعه نمایید ؛ یاراسرویس دارای بخش تخصصی تعمیر پنکه است که در این بخش انواع پنکه را بصورت تخصصی عیب یابی و تعمیر می نماید شما می توانید با تماس گرفتن با شماره ۲۲۷۴۲۳۴۰ درخواست سرویس حمل و نقل بنمایید و یا مراجعه حضوری نمایید .
علت دوم : آرمیچر نیم سوز است
روش رفع عیب : با استفاده از دستگاه گرولر آرمیچر را مورد آزمایش قرار دهید و در صورت حصول یقین به معیوب بودن آن ، تجدید سیم پیچی آرمیچر ، الزامی است .
علت سوم : کلکتور بیش از حد کثیف شده
روش رفع عیب : سطح کلکتور را با یک حلال بسیار قوی ، شستشو دهید تا براق و تمیز شود . در شستشوی کلکتور دقت نمایید تا حلال به درون سیم پیچ ها راه نیابد چون سبب از بین رفتن عایق هادی ها می شود .
علت چهارم : زغال ها کوتاه شده اند
روش رفع عیب : زغال ها را با نوع مشابه خودشان تعویض کنید و در هنگام جاگذاری زغال جدید به هلالی بودن تماس آن با کلکتور دقت نمایید زیرا در غیر اینصورت سایش سطح زغال موجب کثیفی کلکتور می شود .
علت پنجم : بالشتک ها نیم سوزند
روش رفع عیب : برای رفع این ایراد بالشتک ها نیم سوز می بایست به مراکز معتبر تعمیر پنکه مراجعه نمایید ؛ یاراسرویس دارای بخش تخصصی تعمیر پنکه است که در این بخش انواع پنکه را بصورت تخصصی عیب یابی و تعمیر می نماید شما می توانید با تماس گرفتن با شماره ۲۲۷۴۲۳۴۰ درخواست سرویس حمل و نقل بنمایید و یا مراجعه حضوری نمایید .
علت ششم : بار دستگاه بسیار زیاد است
روش رفع عیب : ازدیاد بار ، جریان دریافتی را افزایش داده و این جریان ، پدیده جرقه زنی زیر زغال ها را به وجود می آورد . از مقدار با موتور بکاهید .
علت هفتم : یاتاقان ها ساییده شده و آرمیچر در حال چرخش ، از تعادل خارج می شود
روش رفع عیب : اگر این عیب در دستگاه وجود داشته باشد ، ضمن رویت جرقه زنی ، صدای خشنی نیز از برخورد هسته آرمیچر با هسته کفشک های قطب به وجود می آید ، در اینصورت می بایست یاتاقان ها را تعویض کنید .
- موتور پنکه برقی کمی پس از روشن شدن داغ می شود
علت و روش رفع عیب و ایراد : این عیب یا از نوع مکانیکی است و یا الکتریکی ؛ در نوع مکانیکی ، عموما خرابی یاتاقان ها مسبب بروز این عیب هستند و با دشوار نمودن حرکت روتور ، شرایط را به گونه ای فراهم می آورند که دمای محیط داخلی موتور افزایش یابد . حتی در مواردی خرابی یاتاقان ها موجب درگیری هسته فلزی روتور با هسته فلزی قطب ها و استاتور می شود .
اگر در موتور مشکل مکانیکی وجود نداشته باشد ، بدون شک مشکل از نیم سوز بودن آرمیچر و قطب ها – کوتاه شدن زغال ها – جهت چرخش غلط آرمیچر در موتورهای یونیورسال ، نیم سوز بودن پیچک ها در موتور قطب چاکدار ، نیم سوز بودن سیم پیچ اصلی یا کمکی – قطع شدن مدار اصلی و یا کمکی و خرابی خازن در موتورهای آسنکرون است .
- به محض بستن کلید مدار ، فیوز برق منزل را قطع می کند
علت اول : سیم های داخل دستگاه با یکدیگر برخورد نموده اند
روش رفع عیب : عموما جدا شدن یکی از سیم های اصلی مدار و برخورد آن سیم مخالف ، موجب بروز این عیب می شود که با یکی بررسی ساده ، عیب شناسایی و برطرف می شود .
علت دوم : موتور کاملا سوخته است
روش رفع عیب : در صورت سوخته بودن کامل موتور ، اهم دستگاه به قدری کاهش می یابد که به محض دادن ولتاژ به مصرف کننده ، اتصال کوتاه رخ می دهد . در چنین مواردی ، تنها چاره کار تعویض ( تجدید ) سیم پیچی موتور است .
علت سوم : خرابی خازن راه انداز
روش رفع عیب : خازن را مورد آزمایش قرار دهید ؛ در صورت خراب شدن دی الکتریک خازن ، عقربه آومتر پس از انحراف به سمت بی نهایت ، بازنمی گردد. خازن را تعویض نمایید .

هدیه ویژه یاراسرویس برای کاربران عزیز
%۵
تخفیف در خدمات